background.jpg

V.V. Rockanje

« »
SELECTEER
vd Hoek is samenwerkingsverband met Kolpa aan gegaan
JO15 naar het strand in de vakantie
Een mooie ouderwetse inswinger
« »

SHO JO13-2 - Rockanje JO13-1.

Zaterdag 7 december waarbij je denkt dat er toch een aantal mee naar Spanje gegaan zijn , nou nee dus want uit alles blijkt dat er velen een scherp voetbal gedicht ontvangen hadden.

Vandaag uit naar SHO gelegen aan het spui in Oud Beyerland een grote club met veel jeugdteams  , ooit gelegen in het centrum van Oud Beyerland tegen over het Sabina , en ja nu hoor ik zeggen Sabina wat is dat dan , nou bestaat niet ook niet meer , maar de verslaggever zijn roots van zijn ouders liggen in Oud Beyerland eigenlijk naast de club waar we volgende week nog heen gaan de Zinkweg dus een klein beetje bekend is hij daar wel . Op tijd werd er weer verzameld aan de N57 bij de carpoolplaats en besloten we rond te rijden en niet over de pont te gaan , wel wat om maar de prijs van de overtocht met de pont van 2 minuten liegt er tegenwoordig ook niet om 4,30 euro enkele reis met 4 personen , dus omrijden wel waard.

Tegen SHO dus de nummer 3 voor aanvang met 3 punten minder dan de koploper(s) , dus dit na Rozenburg en OVV de 3e op rij waar tegenstand van verwacht mocht worden. Nou is dit Rockanje JO13-1 natuurlijk een heerlijk bij elkaar spelend ploegie , en gaan het hele seizoen al zo vreselijk positief het veld in , dus voor niemand is dit team bang dan wel minder , en ja als ik moet zeggen en dat zijn mijn woorden van de laatste 3 sterke tegenstanders zeg ik  u Rozenburg was wel de beste van de die 3.  SHO dus nou velen zullen het mijn eens zijn dat dit voor Rockanje JO13-1 verre weg de beste wedstrijd van het seizoen was , alles klopte er werd gebikkeld voor elkaar gecorrigeerd wat dan ook betekende dat er in de 1e helft geen kans werd weggeven , en Jordy dan ook geen bal kreeg , en ja als een keeper de bal niet krijgt betekend dit dat alle linies perfect hun voetbal job deden. Veel kansen kregen we ook niet en gingen we met 0-0 de rust in , waar de koffie genuttigd werdt en de koude handen weer opgewarmt. De 2e helft Thom erin en Silvijn er eruit en ondanks het lijstje wat Remco perfect bijhoud kon je zien dat ook hij deze wedstrijd een blindelings vertrouwen heeft in deze kanjers , en steeds meer werd de helft van de tegenstander opgezocht en steeds meer zag aan SHO help dit zijn we niet gewend onder druk gezet te worden , en toch kwam dar die ene kans van SHO , en ja dan zal ieder zeggendaar sta je voor als keeper maar doe het maar dan nog geen bal gekregen hebben en dan toch gefocust zijn , en zo makkelijk was die bal echt niet op dit veld zo als Frits zich uitliet , maar bleef het nog 0-0 want klem was die bal.

Wat ik al schreef Rockanje verre weg de betere in de 2e helft mocht dan ook juigen dit tot ergernis toe van de trainers aan de andere zijde , en vergeef me maar de aangever en ik dacht dat het Mats was maar kan ook een andere geweest zijn op Thom aan de rechterzijde , en met een weergaloos mooi ingeschoten bal was het 0-1 , en nee voor de buitenstaanders sommige ballen lijken makkelijk maar dat was deze ook zeker niet , maar wel volledig terecht de voorsprong door een prima goal van Thom.  Ook na de 0-1 waren de betere kansen voor Rockanje JO13-1 , en was het eigenlijk zonde dat we het goede collectieve spel niet beloonde met meer doelpunten. De laatste minuten nog wel even de tactische wissel met Spits Joevanni eruit en de boel dicht timmeren achterin met Silvijn , was het tot ergernis van de trainingstaf van SHO , met uitspraken die je binnen een jeugd team zeker niet moet doen het collectief van Rockanje JO13-1 wat meer maar dan ook meer dan meer terecht de winst over de lijn trokken. Als buitenstaander maar ook als vader zeg ik zeer diep buiging en zeer groot compliment aan deze gasten , dit was verre maar dan ook verre weg absoluut de beste wedstrijd van jullie , en dat zonder de andere wedstrijden onder te doen chapeau chapeau.

Met nog 1 wedstrijd te gaan uit tegen Zinkwegse Boys ( en bij dit schrijven nog steeds niet bekend ) of de wedstrijd ook gespeeld zal gaan worden , zal er komen week de nieuwe indeling voor na de winterstop bekend worden en zal dit ongetwijfeld ook weer 3e klasse gaan worden een klasse waar dit team meer dan tot zijn recht komt.

Ook als vader maar zeker als voetbal liefhebber moeten we ook zo fair zijn , en ondanks dat het niet fijn zal lezen vind ik dat we wel OVV JO13-2 moeten feliciteren met het behaalde kampioenschap in de najaarscompetitie dit na het niet verwachte velies van Rozenburg tegen Brielle met 1-0, ondanks wat ik eerder schreef Rozenburg de betere ploeg van de competitie vond.  Maar wij zijn Rockanje en in een best stevige indeling van een poule vind ik dat jullie je als team meer dan prima voor de dag hebben laten komen en of het nou 5e of 6 in de competitie wordt is niet belangrijk , collectief en dat is er binnen deze fantastische  groep spelers , met ook een meer dan fijn en prima persoon Remco aan het roer die er ook zijn energie meer dan velen denken er steekt.  Dus zonder tegenbericht nog 1 wedstrijd voor de winterstop waarna er een welkome winterstop volgt en jullie als team zich weer kunnen opladen met fondue en lekkere dingen met de kerst , en dan nog de 1e heft van het seizoen de lucht in kunnen knallen met champagne en vuurwerk waarna de 2e helft van het seizoen weer gaat beginnen.

Om af te sluiten:

7 typerende herinneringen aan je voetbal tijd van vroeger en nu

door Peter Naaktgeboren

 

Of je nu nog actief sport of niet, genoeg herinneringen die weer opdoemen als je terugdenkt aan je vroegere sportcarrière of lopende sportcarriere. Hier bespreken we enkele typerende zaken, die iedere voetballer (maar waarschijnlijk ook andere sporters) zeker zal herkennen…

Typerende voetbal herinneringen

Bijna elk dorp of iedere stad in Nederland heeft wel een voetbalvereniging. De kans was groot dat je vroeger bij de plaatselijke voetbalvereniging voor het eerst een balletje ging trappen. Na een paar proeftrainingen werd je door je ouders ingeschreven ‘op voetbal’ en kon het echte werk beginnen in je eigen All-Stars team. Doordeweeks had je een intensieve training om vervolgens op zaterdag de strijd aan te gaan tegen een ander team. Maar hoe zag zo’n wedstrijddag er ook alweer precies uit?

 

De wekker op de zaterdagochtend

Rond een uur of zeven werd je wakker gemaakt. Of het door een wekker was of door je vader, een ding was zeker: het was eigenlijk veel te vroeg om op te staan. Ook voor je vader was het een hele uitdaging. Nog half slapend at je het ontbijtje op wat door je vader al was klaargezet. Nog even een halve pot gel in je haar en je was klaar om te vertrekken. Gelukkig kon je onderweg naar een uitwedstrijd nog even een paar minuutjes slaap meepakken.

 

Een team vol aanvallers

De warming-up zat erop en in de kleedkamer besprak de trainer nog even de opstelling. Voor de vorm werden er een paar aangewezen als verdediger, maar eigenlijk was iedereen een aanvaller. Als kind wilde je uiteraard niets liever dan de bal tegen de touwen aanschieten. Er werd in de rust zelfs van keeper gewisseld, zodat ook diegene de kans kreeg om te scoren.

 

Fanatieke vaders langs de zijlijn

Alle vaders stonden bij elke wedstrijd weer langs de zijlijn om hun eigen kind aan te moedigen. Door de fanatisme ontstonden er soms conflictjes met de tegenstander, maar vaak bleef het bij gezonde rivaliteit. Ze dachten allemaal dat ze zelf de trainer waren en gaven voortdurend aanwijzingen. Hoewel je soms als kind dacht: ‘Houd nu maar even je mond’, was je toch altijd blij dat je vader bij elke wedstrijd weer langs de lijn stond.

 

Moeders zien weinig van de wedstrijd

In tegenstelling tot de vaders waren de moeders over het algemeen iets minder fanatiek. Ze stonden in een groepje bij elkaar en spraken de hele week even door. Soms wisten ze na afloop nog geeneens of je nou had gewonnen of verloren.

 

Trainers dachten Eredivisieploeg te trainen

Net als de vaders waren ook de trainers lekker fanatiek. In de meeste gevallen was een vader ook benoemd tot trainer en hij nam zijn taak behoorlijk serieus. Tactische besprekingen, wissels en duidelijke aanwijzingen langs de lijn. Alles om ervoor te zorgen dat zijn team zal gaan winnen.

 

Waterige ranja in de rust

De scheidsrechter blies op zijn fluitje en de eerste helft zat erop. In de kleedkamer stond een grote kan met ranja klaar met een aantal plastic bekertjes. Om het zo goedkoop mogelijk te houden, was de verhouding tussen de ranja en het toegevoegde water niet helemaal zoals het hoorde te zijn.

 

De typische motiverende uitspraken

Terwijl jij je waterige ranja aan het opdrinken was, begon de trainer met het uitspreken van opbeurende worden. ‘De tweede helft is voor ons!’, ‘Houd dit vast!’, ze kwamen allemaal voorbij. Gedurende de tweede helft ging hij lekker door met de klassiekers.

 

Douchen in een te kleine ruimte

Na de wedstrijd moest je verplicht douchen. Vooral bij de kleine voetbalverenigingen was het vechten voor een klein straaltje water. Bij een kampioenschap natuurlijk in tenue…

Pagina terug

SHO JO13-2 - Rockanje JO13-1.

Zaterdag 7 december waarbij je denkt dat er toch een aantal mee naar Spanje gegaan zijn , nou nee dus want uit alles blijkt dat er velen een scherp voetbal gedicht ontvangen hadden.

Vandaag uit naar SHO gelegen aan het spui in Oud Beyerland een grote club met veel jeugdteams  , ooit gelegen in het centrum van Oud Beyerland tegen over het Sabina , en ja nu hoor ik zeggen Sabina wat is dat dan , nou bestaat niet ook niet meer , maar de verslaggever zijn roots van zijn ouders liggen in Oud Beyerland eigenlijk naast de club waar we volgende week nog heen gaan de Zinkweg dus een klein beetje bekend is hij daar wel . Op tijd werd er weer verzameld aan de N57 bij de carpoolplaats en besloten we rond te rijden en niet over de pont te gaan , wel wat om maar de prijs van de overtocht met de pont van 2 minuten liegt er tegenwoordig ook niet om 4,30 euro enkele reis met 4 personen , dus omrijden wel waard.

Tegen SHO dus de nummer 3 voor aanvang met 3 punten minder dan de koploper(s) , dus dit na Rozenburg en OVV de 3e op rij waar tegenstand van verwacht mocht worden. Nou is dit Rockanje JO13-1 natuurlijk een heerlijk bij elkaar spelend ploegie , en gaan het hele seizoen al zo vreselijk positief het veld in , dus voor niemand is dit team bang dan wel minder , en ja als ik moet zeggen en dat zijn mijn woorden van de laatste 3 sterke tegenstanders zeg ik  u Rozenburg was wel de beste van de die 3.  SHO dus nou velen zullen het mijn eens zijn dat dit voor Rockanje JO13-1 verre weg de beste wedstrijd van het seizoen was , alles klopte er werd gebikkeld voor elkaar gecorrigeerd wat dan ook betekende dat er in de 1e helft geen kans werd weggeven , en Jordy dan ook geen bal kreeg , en ja als een keeper de bal niet krijgt betekend dit dat alle linies perfect hun voetbal job deden. Veel kansen kregen we ook niet en gingen we met 0-0 de rust in , waar de koffie genuttigd werdt en de koude handen weer opgewarmt. De 2e helft Thom erin en Silvijn er eruit en ondanks het lijstje wat Remco perfect bijhoud kon je zien dat ook hij deze wedstrijd een blindelings vertrouwen heeft in deze kanjers , en steeds meer werd de helft van de tegenstander opgezocht en steeds meer zag aan SHO help dit zijn we niet gewend onder druk gezet te worden , en toch kwam dar die ene kans van SHO , en ja dan zal ieder zeggendaar sta je voor als keeper maar doe het maar dan nog geen bal gekregen hebben en dan toch gefocust zijn , en zo makkelijk was die bal echt niet op dit veld zo als Frits zich uitliet , maar bleef het nog 0-0 want klem was die bal.

Wat ik al schreef Rockanje verre weg de betere in de 2e helft mocht dan ook juigen dit tot ergernis toe van de trainers aan de andere zijde , en vergeef me maar de aangever en ik dacht dat het Mats was maar kan ook een andere geweest zijn op Thom aan de rechterzijde , en met een weergaloos mooi ingeschoten bal was het 0-1 , en nee voor de buitenstaanders sommige ballen lijken makkelijk maar dat was deze ook zeker niet , maar wel volledig terecht de voorsprong door een prima goal van Thom.  Ook na de 0-1 waren de betere kansen voor Rockanje JO13-1 , en was het eigenlijk zonde dat we het goede collectieve spel niet beloonde met meer doelpunten. De laatste minuten nog wel even de tactische wissel met Spits Joevanni eruit en de boel dicht timmeren achterin met Silvijn , was het tot ergernis van de trainingstaf van SHO , met uitspraken die je binnen een jeugd team zeker niet moet doen het collectief van Rockanje JO13-1 wat meer maar dan ook meer dan meer terecht de winst over de lijn trokken. Als buitenstaander maar ook als vader zeg ik zeer diep buiging en zeer groot compliment aan deze gasten , dit was verre maar dan ook verre weg absoluut de beste wedstrijd van jullie , en dat zonder de andere wedstrijden onder te doen chapeau chapeau.

Met nog 1 wedstrijd te gaan uit tegen Zinkwegse Boys ( en bij dit schrijven nog steeds niet bekend ) of de wedstrijd ook gespeeld zal gaan worden , zal er komen week de nieuwe indeling voor na de winterstop bekend worden en zal dit ongetwijfeld ook weer 3e klasse gaan worden een klasse waar dit team meer dan tot zijn recht komt.

Ook als vader maar zeker als voetbal liefhebber moeten we ook zo fair zijn , en ondanks dat het niet fijn zal lezen vind ik dat we wel OVV JO13-2 moeten feliciteren met het behaalde kampioenschap in de najaarscompetitie dit na het niet verwachte velies van Rozenburg tegen Brielle met 1-0, ondanks wat ik eerder schreef Rozenburg de betere ploeg van de competitie vond.  Maar wij zijn Rockanje en in een best stevige indeling van een poule vind ik dat jullie je als team meer dan prima voor de dag hebben laten komen en of het nou 5e of 6 in de competitie wordt is niet belangrijk , collectief en dat is er binnen deze fantastische  groep spelers , met ook een meer dan fijn en prima persoon Remco aan het roer die er ook zijn energie meer dan velen denken er steekt.  Dus zonder tegenbericht nog 1 wedstrijd voor de winterstop waarna er een welkome winterstop volgt en jullie als team zich weer kunnen opladen met fondue en lekkere dingen met de kerst , en dan nog de 1e heft van het seizoen de lucht in kunnen knallen met champagne en vuurwerk waarna de 2e helft van het seizoen weer gaat beginnen.

Om af te sluiten:

7 typerende herinneringen aan je voetbal tijd van vroeger en nu

door Peter Naaktgeboren

 

Of je nu nog actief sport of niet, genoeg herinneringen die weer opdoemen als je terugdenkt aan je vroegere sportcarrière of lopende sportcarriere. Hier bespreken we enkele typerende zaken, die iedere voetballer (maar waarschijnlijk ook andere sporters) zeker zal herkennen…

Typerende voetbal herinneringen

Bijna elk dorp of iedere stad in Nederland heeft wel een voetbalvereniging. De kans was groot dat je vroeger bij de plaatselijke voetbalvereniging voor het eerst een balletje ging trappen. Na een paar proeftrainingen werd je door je ouders ingeschreven ‘op voetbal’ en kon het echte werk beginnen in je eigen All-Stars team. Doordeweeks had je een intensieve training om vervolgens op zaterdag de strijd aan te gaan tegen een ander team. Maar hoe zag zo’n wedstrijddag er ook alweer precies uit?

 

De wekker op de zaterdagochtend

Rond een uur of zeven werd je wakker gemaakt. Of het door een wekker was of door je vader, een ding was zeker: het was eigenlijk veel te vroeg om op te staan. Ook voor je vader was het een hele uitdaging. Nog half slapend at je het ontbijtje op wat door je vader al was klaargezet. Nog even een halve pot gel in je haar en je was klaar om te vertrekken. Gelukkig kon je onderweg naar een uitwedstrijd nog even een paar minuutjes slaap meepakken.

 

Een team vol aanvallers

De warming-up zat erop en in de kleedkamer besprak de trainer nog even de opstelling. Voor de vorm werden er een paar aangewezen als verdediger, maar eigenlijk was iedereen een aanvaller. Als kind wilde je uiteraard niets liever dan de bal tegen de touwen aanschieten. Er werd in de rust zelfs van keeper gewisseld, zodat ook diegene de kans kreeg om te scoren.

 

Fanatieke vaders langs de zijlijn

Alle vaders stonden bij elke wedstrijd weer langs de zijlijn om hun eigen kind aan te moedigen. Door de fanatisme ontstonden er soms conflictjes met de tegenstander, maar vaak bleef het bij gezonde rivaliteit. Ze dachten allemaal dat ze zelf de trainer waren en gaven voortdurend aanwijzingen. Hoewel je soms als kind dacht: ‘Houd nu maar even je mond’, was je toch altijd blij dat je vader bij elke wedstrijd weer langs de lijn stond.

 

Moeders zien weinig van de wedstrijd

In tegenstelling tot de vaders waren de moeders over het algemeen iets minder fanatiek. Ze stonden in een groepje bij elkaar en spraken de hele week even door. Soms wisten ze na afloop nog geeneens of je nou had gewonnen of verloren.

 

Trainers dachten Eredivisieploeg te trainen

Net als de vaders waren ook de trainers lekker fanatiek. In de meeste gevallen was een vader ook benoemd tot trainer en hij nam zijn taak behoorlijk serieus. Tactische besprekingen, wissels en duidelijke aanwijzingen langs de lijn. Alles om ervoor te zorgen dat zijn team zal gaan winnen.

 

Waterige ranja in de rust

De scheidsrechter blies op zijn fluitje en de eerste helft zat erop. In de kleedkamer stond een grote kan met ranja klaar met een aantal plastic bekertjes. Om het zo goedkoop mogelijk te houden, was de verhouding tussen de ranja en het toegevoegde water niet helemaal zoals het hoorde te zijn.

 

De typische motiverende uitspraken

Terwijl jij je waterige ranja aan het opdrinken was, begon de trainer met het uitspreken van opbeurende worden. ‘De tweede helft is voor ons!’, ‘Houd dit vast!’, ze kwamen allemaal voorbij. Gedurende de tweede helft ging hij lekker door met de klassiekers.

 

Douchen in een te kleine ruimte

Na de wedstrijd moest je verplicht douchen. Vooral bij de kleine voetbalverenigingen was het vechten voor een klein straaltje water. Bij een kampioenschap natuurlijk in tenue…

Pagina terug
Subsponsors:
« »
Webshop voor leden:
Volgende wedstrijd:
 
Sponsor van de week:
« »
Wedstrijdbal gesponsord door:
« »

Balsponsoren 2018- 2019:  Aqua Techniek B.V.  Slijterij en Wijnhandel Baldé  Handelskwekerij Beukelman  Caravanbedrijf De Duinwei   De Meidoorn "Paviljoen Restaurant"   Herenkapsalon Hans Waardenburg  Parfumerie La Bourse Plus Slingerland   Toscana Bloemsierkunst  Kees de Slager, bezorgservice voor kip & vlees  Haarstudio Essentials  Repro Voorne, uw lokale print- en kopieerprovider  Rosch Project ServicesKlaverjasvereniging