background.jpg

V.V. Rockanje

« »
SELECTEER
vd Hoek is samenwerkingsverband met Kolpa aan gegaan
JO15 naar het strand in de vakantie
Een mooie ouderwetse inswinger
« »

Veteranen tonen veerkracht bij MVV`27

Deze week ondanks voor het voorgenomen besluit om maar 1 keer te trainen toch ook op dinsdag een balletje getrapt. Op zich logisch, we moesten en zouden immers een goed resultaat neerzetten tegen de ploeg die niet buiten hun eigen gemeente durft te voetballen. 
Onze leider nog steeds op vakantie maar onze coach Henk-Jan en de assistent leider wisten toch weer een mooi team op de been te brengen. Het lijstje met afwezigen was groot maar Stefan de Ruiter en Wouter van Linschoten waren bereid om met ons deze avondwedstrijd, aanvang 1530u, mee te spelen. Waarvoor dank heren! Ook John de Vries bedankt voor de medewerking en terugkoppelingen! Het lijstje met afwezigen was groot maar ook het aantal spelers dat, weliswaar met gegronde redenen, solo de reis naar Maasland maakte. Dat dit op zich geen invloed hoeft te hebben op de wedstrijd bleek al direct. Onze coach had een leuke opstelling gemaakt die dan door de assistent leider (na een nachtdienst gelopen te hebben) van een niet bijgewerkt briefje opgelezen werd... Mark als laatste man en Ruben als voorstopper was opzich al verrassend maar niet verrassend genoeg volgens de spelers zelf en onderling wisselden ze nog een keer in de eerste minuut. Coach HJ had er geen moeite mee, van Dijk en de Ligt wisselen immers ook veelvuldig in oranje! Rockanje kwam op het heerlijke veld goed uit de startblokken en een mooie of moet ik zeggen lekker lopende aanval werd door Rob op de paal gekopt. Rockanje was heer en meester in de beginfase en MVV kon daar niets anders dan harde en onbesuisde akties tegenover zetten die gelukkig geen blessures aan onze kant opleverden. De goed fluitende scheids vond dat het allemaal net door de beugel kon. Ons ervaren team keek verbaasd maar reageerde verder niet en ging door met voetballen en de aanval zoeken. Het was wel zo dat onze tegenstander ondertussen beter in de wedstrijd was gekomen en elkaar heel makkelijk kon vinden. We werden een aantal keer gewaarschuwd, één bal ging zelfs op de paal. We bleven zelf aanvallen en wisten de kansen niet te benutten maar we kregen toch een doelpunt om de oren. Onze linksback liet zich aan de binnenkant verrassen en ook het wederom uitstekend spelende centrale duo Mark en Ruben konden het niet meer reparen. Dat was wel even een domper maar goed niets aan de hand vorige week kwamen we immers ook eerst achter.
Ik moet nog wel even vermelden voor de duidelijkheid dat net voor de tegengoal één van onze spitsen die telefonisch bereikbaar moest zijn naar de kant geroepen werd voor een dringend telefoontje. Onze voorstopper Peter van Riel leek het leuk om ook een paar minuten in de spits te staan. Blijkbaar zat er toch wat jaloezie onder de spelers want in plaats dat we rustig uitverdedigden en de bal bij Wim in de voeten schoven die al naar rechts uitweek om zo over rechts het spel voor te gaan zetten schoot John L(we schuiven het op de nachtdienst Johan, net als je opmerking: hij was toch helemaal niet hard) de bal blind terug in het midden van het doel. Zo'n 1.5m naast Wim die nog in de beweging naar rechts zat en hierdoor, net als heel het team overigens, totaal verrast werd en de bal in het doel zag rollen. 
We konden vanaf de zijkant niets anders doen dan Peter er maar weer uithalen en Remi weer terug in het veld brengen. Ook dit leverde even wat verwarring op omdat de spelers niet op de hoogte waren van deze vooraf geplande en besproken (terug) wissel en dus ondertussen wat met de posities geschoven hadden. Gelukkig zijn we op onze leeftijd nog heel flexibel en werd de orde weer hersteld.
Onze verdedigers moesten meer aan de bak en Wouter die we als rechtsback al voor het doel van onze tegenstander hadden gezien moest nog een keer alles uit de kast halen en met een geweldige sliding op de bal, de tegenstander claimde een pingel, de 3-0 voorkomen. Aan de kant waren we het er aan Rockanje-kant over eens dat het door de "after botsing" kwam maar eerst de bal gespeeld werd. Deze term kenden we nog niet maar werd door HJ uitvoerig verklaard ....
De mee gereisde supporters kregen waar voor hun afgelegde kilometers. Het was een leuke wedstrijd maar die 2-0 achterstand deed een beetje afbreuk aan het plezier. Gelukkig begrepen de spelers dat in het veld ook en de als linkshalf opgestelde Stefan besloot maar eens een ingooi te gaan nemen op rechts. De tegenstander had hem daar waarschijnlijk niet verwacht net als onze aanvallers want die misten de bal waardoor hij uiteindelijk bij Michel Poldermans terecht kwam. Michel liet de keeper, al aardig wat keiharde schoten gekeerd had, kansloos met een geplaatst schot. De goal viel op een lekker moment want de prima leidende scheidsrechter Kruisinga vond het direct na de aftrap tijd om de kleedkamer op de zoeken.
HJ had het plan voor de tweede helft al klaar. (We waarschuwden het hele team dat Peter van Riel er weer in zou komen, hij had binnen 5 minuten immers twee tegengoals geincasseerd en moest nu 45m achter elkaar spelen....). Remi moest aan het werk en we hadden geen spits meer op de bank. Linksback Kevin werd in de spits gezet en Peter nam zijn positie over. 
De tegenstander was verrast door deze wisseling en liep waarschijnlijk Remi nog te zoeken. Wouter legde de bal precies daar waar Kevin hem verwachtte. Kevin kwam als een volleerd spits voor zijn tegenstander en maakte zo een heerlijke spitsengoal.
Dat Remi en Rob hun werk in de eerste helft goed hadden gedaan bleek even later toen de verdedigers niet scherp genoeg meer waren om een tackel op de bal uit te voeren en dus aan de noodrem trokken na een prima actie van Kevin. 
Onze pingels zijn voor Sander en waar onze supporters nog twijfelden werd het bericht voor de achterblijvers reeds getikt. De keeper ging de goede hoek in maar was kansloos op de haast perfect ingeschoten strafschop. Het bericht over de 2-3 voorsprong kon verstuurd worden.
MVV was het helemaal kwijt en werd overlopen. Sander had zijn goal gemaakt, vertrouwde het verder wel en liet zich aflossen door Henk-Jan. Ook Stefan wist Kevin te vinden en zijn prima pass werd door Kevin met zijn chocoladebeen binnen geschoten.  Even later leek ook de 2-5 er aan te komen. Johan Lobs kwam vrij voor het doel en de goal werd al geteld. Johan maakte echter zo een rare beweging toen hij de bal compleet miste waardoor hij hard op de grond smakte. Johan had een paar slechte minuten en werd door Rob vakkundig op de been geholpen. Top gedaan Rob! Het mag duidelijk zijn dat Johan niet verder kon dus moest ook de reporter die zich aan het klaar maken was om Michel te vervangen direct het veld in. Het maakte voor het spel allemaal niet zoveel uit, onze spitsen zorgden voor de diepte en doordat Wout meer naar binnen speelde was Wouter in de gelegenheid om aanvallend op rechts de ruimte te benutten. We gingen dan ook gewoon door met aanvallen. Rob was ondertussen ook warm gedraaid en zette de 2-5 en de 2-6 (assist Kevin) op het scorebord. We namen net iets te veul gas terug waardoor MVV een vrijetrap mocht nemen. Deze trap was zo slecht dat hij aan iedereen voorbij ging behalve aan het doel waardoor de eindstand uiteindelijk 3-6 was.

Er moet nog wel vermeld worden dat ondanks het vervelende begin Wim een prima wedstrijd keepte en een aantal keer de bal knap uit het hoekje wist te tikken en de reporter van MVV zijn aantekeningen dus weer moest aanpassen dan wel doorstrepen.
Dank ook aan onze supporters Michiel, Ploos en Cock voor de support. Jammer dat je op zo`n ongelukkig moment aankwam Remon!
Wouter en Stefan bedankt voor jullie beschikbaarheid en inzet! Dick natuurlijk weer bedankt voor het vlaggen!
Henk-Jan als je ooit een scoutingsbureau of makelaarskantoor gaat begin reserveer voor mij dan een paar aandelen!
Man of the Match? Als je het verslag hebt gelezen kan dat er maar eentje zijn. Als je erbij was toch echt meerderen. HJ die tot deze uitstekende opstelling kwam. Ruben of Mark waren zeer sterk van daag net als Wouter. Stefan die toch flink aan de bak moest. Remi die eigenlijk moest werken maar toch een helftje kwam spelen en de tegenstander het snot voor de ogen liep. Michel Polderman of Stef die beide wel heel vaak op de juiste plek stonden. Of misschien wel Peter van Riel met een invalbeurt van 5min waarin je twee goals tegenkrijgt :-)
Beterschap aan beide Johan`s! 

Mannen een heerlijke pot voetbal.

Bedankt ALLEMAAL!

Pagina terug

Veteranen tonen veerkracht bij MVV`27

Deze week ondanks voor het voorgenomen besluit om maar 1 keer te trainen toch ook op dinsdag een balletje getrapt. Op zich logisch, we moesten en zouden immers een goed resultaat neerzetten tegen de ploeg die niet buiten hun eigen gemeente durft te voetballen. 
Onze leider nog steeds op vakantie maar onze coach Henk-Jan en de assistent leider wisten toch weer een mooi team op de been te brengen. Het lijstje met afwezigen was groot maar Stefan de Ruiter en Wouter van Linschoten waren bereid om met ons deze avondwedstrijd, aanvang 1530u, mee te spelen. Waarvoor dank heren! Ook John de Vries bedankt voor de medewerking en terugkoppelingen! Het lijstje met afwezigen was groot maar ook het aantal spelers dat, weliswaar met gegronde redenen, solo de reis naar Maasland maakte. Dat dit op zich geen invloed hoeft te hebben op de wedstrijd bleek al direct. Onze coach had een leuke opstelling gemaakt die dan door de assistent leider (na een nachtdienst gelopen te hebben) van een niet bijgewerkt briefje opgelezen werd... Mark als laatste man en Ruben als voorstopper was opzich al verrassend maar niet verrassend genoeg volgens de spelers zelf en onderling wisselden ze nog een keer in de eerste minuut. Coach HJ had er geen moeite mee, van Dijk en de Ligt wisselen immers ook veelvuldig in oranje! Rockanje kwam op het heerlijke veld goed uit de startblokken en een mooie of moet ik zeggen lekker lopende aanval werd door Rob op de paal gekopt. Rockanje was heer en meester in de beginfase en MVV kon daar niets anders dan harde en onbesuisde akties tegenover zetten die gelukkig geen blessures aan onze kant opleverden. De goed fluitende scheids vond dat het allemaal net door de beugel kon. Ons ervaren team keek verbaasd maar reageerde verder niet en ging door met voetballen en de aanval zoeken. Het was wel zo dat onze tegenstander ondertussen beter in de wedstrijd was gekomen en elkaar heel makkelijk kon vinden. We werden een aantal keer gewaarschuwd, één bal ging zelfs op de paal. We bleven zelf aanvallen en wisten de kansen niet te benutten maar we kregen toch een doelpunt om de oren. Onze linksback liet zich aan de binnenkant verrassen en ook het wederom uitstekend spelende centrale duo Mark en Ruben konden het niet meer reparen. Dat was wel even een domper maar goed niets aan de hand vorige week kwamen we immers ook eerst achter.
Ik moet nog wel even vermelden voor de duidelijkheid dat net voor de tegengoal één van onze spitsen die telefonisch bereikbaar moest zijn naar de kant geroepen werd voor een dringend telefoontje. Onze voorstopper Peter van Riel leek het leuk om ook een paar minuten in de spits te staan. Blijkbaar zat er toch wat jaloezie onder de spelers want in plaats dat we rustig uitverdedigden en de bal bij Wim in de voeten schoven die al naar rechts uitweek om zo over rechts het spel voor te gaan zetten schoot John L(we schuiven het op de nachtdienst Johan, net als je opmerking: hij was toch helemaal niet hard) de bal blind terug in het midden van het doel. Zo'n 1.5m naast Wim die nog in de beweging naar rechts zat en hierdoor, net als heel het team overigens, totaal verrast werd en de bal in het doel zag rollen. 
We konden vanaf de zijkant niets anders doen dan Peter er maar weer uithalen en Remi weer terug in het veld brengen. Ook dit leverde even wat verwarring op omdat de spelers niet op de hoogte waren van deze vooraf geplande en besproken (terug) wissel en dus ondertussen wat met de posities geschoven hadden. Gelukkig zijn we op onze leeftijd nog heel flexibel en werd de orde weer hersteld.
Onze verdedigers moesten meer aan de bak en Wouter die we als rechtsback al voor het doel van onze tegenstander hadden gezien moest nog een keer alles uit de kast halen en met een geweldige sliding op de bal, de tegenstander claimde een pingel, de 3-0 voorkomen. Aan de kant waren we het er aan Rockanje-kant over eens dat het door de "after botsing" kwam maar eerst de bal gespeeld werd. Deze term kenden we nog niet maar werd door HJ uitvoerig verklaard ....
De mee gereisde supporters kregen waar voor hun afgelegde kilometers. Het was een leuke wedstrijd maar die 2-0 achterstand deed een beetje afbreuk aan het plezier. Gelukkig begrepen de spelers dat in het veld ook en de als linkshalf opgestelde Stefan besloot maar eens een ingooi te gaan nemen op rechts. De tegenstander had hem daar waarschijnlijk niet verwacht net als onze aanvallers want die misten de bal waardoor hij uiteindelijk bij Michel Poldermans terecht kwam. Michel liet de keeper, al aardig wat keiharde schoten gekeerd had, kansloos met een geplaatst schot. De goal viel op een lekker moment want de prima leidende scheidsrechter Kruisinga vond het direct na de aftrap tijd om de kleedkamer op de zoeken.
HJ had het plan voor de tweede helft al klaar. (We waarschuwden het hele team dat Peter van Riel er weer in zou komen, hij had binnen 5 minuten immers twee tegengoals geincasseerd en moest nu 45m achter elkaar spelen....). Remi moest aan het werk en we hadden geen spits meer op de bank. Linksback Kevin werd in de spits gezet en Peter nam zijn positie over. 
De tegenstander was verrast door deze wisseling en liep waarschijnlijk Remi nog te zoeken. Wouter legde de bal precies daar waar Kevin hem verwachtte. Kevin kwam als een volleerd spits voor zijn tegenstander en maakte zo een heerlijke spitsengoal.
Dat Remi en Rob hun werk in de eerste helft goed hadden gedaan bleek even later toen de verdedigers niet scherp genoeg meer waren om een tackel op de bal uit te voeren en dus aan de noodrem trokken na een prima actie van Kevin. 
Onze pingels zijn voor Sander en waar onze supporters nog twijfelden werd het bericht voor de achterblijvers reeds getikt. De keeper ging de goede hoek in maar was kansloos op de haast perfect ingeschoten strafschop. Het bericht over de 2-3 voorsprong kon verstuurd worden.
MVV was het helemaal kwijt en werd overlopen. Sander had zijn goal gemaakt, vertrouwde het verder wel en liet zich aflossen door Henk-Jan. Ook Stefan wist Kevin te vinden en zijn prima pass werd door Kevin met zijn chocoladebeen binnen geschoten.  Even later leek ook de 2-5 er aan te komen. Johan Lobs kwam vrij voor het doel en de goal werd al geteld. Johan maakte echter zo een rare beweging toen hij de bal compleet miste waardoor hij hard op de grond smakte. Johan had een paar slechte minuten en werd door Rob vakkundig op de been geholpen. Top gedaan Rob! Het mag duidelijk zijn dat Johan niet verder kon dus moest ook de reporter die zich aan het klaar maken was om Michel te vervangen direct het veld in. Het maakte voor het spel allemaal niet zoveel uit, onze spitsen zorgden voor de diepte en doordat Wout meer naar binnen speelde was Wouter in de gelegenheid om aanvallend op rechts de ruimte te benutten. We gingen dan ook gewoon door met aanvallen. Rob was ondertussen ook warm gedraaid en zette de 2-5 en de 2-6 (assist Kevin) op het scorebord. We namen net iets te veul gas terug waardoor MVV een vrijetrap mocht nemen. Deze trap was zo slecht dat hij aan iedereen voorbij ging behalve aan het doel waardoor de eindstand uiteindelijk 3-6 was.

Er moet nog wel vermeld worden dat ondanks het vervelende begin Wim een prima wedstrijd keepte en een aantal keer de bal knap uit het hoekje wist te tikken en de reporter van MVV zijn aantekeningen dus weer moest aanpassen dan wel doorstrepen.
Dank ook aan onze supporters Michiel, Ploos en Cock voor de support. Jammer dat je op zo`n ongelukkig moment aankwam Remon!
Wouter en Stefan bedankt voor jullie beschikbaarheid en inzet! Dick natuurlijk weer bedankt voor het vlaggen!
Henk-Jan als je ooit een scoutingsbureau of makelaarskantoor gaat begin reserveer voor mij dan een paar aandelen!
Man of the Match? Als je het verslag hebt gelezen kan dat er maar eentje zijn. Als je erbij was toch echt meerderen. HJ die tot deze uitstekende opstelling kwam. Ruben of Mark waren zeer sterk van daag net als Wouter. Stefan die toch flink aan de bak moest. Remi die eigenlijk moest werken maar toch een helftje kwam spelen en de tegenstander het snot voor de ogen liep. Michel Polderman of Stef die beide wel heel vaak op de juiste plek stonden. Of misschien wel Peter van Riel met een invalbeurt van 5min waarin je twee goals tegenkrijgt :-)
Beterschap aan beide Johan`s! 

Mannen een heerlijke pot voetbal.

Bedankt ALLEMAAL!

Pagina terug
Subsponsors:
« »
Webshop voor leden:
Volgende wedstrijd:
 
Sponsor van de week:
« »
Wedstrijdbal gesponsord door:
« »

Balsponsoren 2018- 2019:  Aqua Techniek B.V.  Slijterij en Wijnhandel Baldé  Handelskwekerij Beukelman  Caravanbedrijf De Duinwei   De Meidoorn "Paviljoen Restaurant"   Herenkapsalon Hans Waardenburg  Parfumerie La Bourse Plus Slingerland   Toscana Bloemsierkunst  Kees de Slager, bezorgservice voor kip & vlees  Haarstudio Essentials  Repro Voorne, uw lokale print- en kopieerprovider  Rosch Project ServicesKlaverjasvereniging