background.jpg

V.V. Rockanje

« »
SELECTEER
zaterdagtraining met veel spelers uit eigen jeugd olv Harry Rusken
Geef je nu op 20 , 21 en 22 augustus 2018
De voorbeschouwing
« »

Evaluatie JO9-3

Rockanje JO9-3 – Einde seizoen evaluatie

 

Het einde van het seizoen 2017-2018 is een mooi moment voor een evaluatie. Dit hebben we als begeleiding dan ook gedaan en we willen jullie dit graag delen met jullie.

 

Onderdeel van deze evaluatie:

 1. De statistieken;
 2. De samenstelling van het team;
 3. Organisatorische zaken;
 4. Resultaten;
 5. Spelvreugde;
 6. Samenvatting en afsluiting.

 

 1. 1.       De statistieken

Natuurlijk worden er voor de kanjers van JO9-3 statistieken bijgehouden. Hierbij wordt vooral gekeken naar de speelminuten, maar ook het aantal trainingen en doelpunten wordt bijgehouden.

Hieronder het overzicht met het aantal wedstrijden dat elke speler aanwezig was, het aantal gespeelde wedstrijdminuten en het percentage gespeelde wedstrijdminuten per speler. Zoals op te merken valt uit onderstaande cijfers sturen we als begeleiding op het percentage gespeelde minuten bij aanwezigheid, waarbij de verschillen zeer klein zijn als gevolg van slechts een enkele reserve beurt. Uitzondering hierop is Isabelle die dit seizoen als vaste keeper relatief en absoluut iets meer heeft gespeeld.

Wedstrijdminuten (bij aanwezigheid)

%

Wedstrijd-minuten

Wedstrijden

Isabelle van Elswijk

96%

810

21

Jasper Eland

89%

750

21

Mitchel Naaktgeboren

89%

710

20

Sem Breen

88%

630

18

Milan Oudwater

90%

610

17

Joey van Herp

88%

460

13

Kayden Bleijenberg

89%

320

9

 

 

De topscorer van het team is Joey, waarbij Mitchel hem op de hielen zat. Natuurlijk speel je voetbal met het hele team, toch is het leuk om te weten hoeveel doelpunten je hebt gemaakt. Het is alle veldspelers dit seizoen gelukt om te scoren. Echt super. Gastspelers die hebben gescoord zijn in blauw weergegeven, de eigen doelpunten van de tegenstanders zijn (licht) oranje (toch een beetje Rockanje).


 

Doelpunten

Joey van Herp

39

Mitchel Naaktgeboren

27

Jordy Naaktgeboren

7

Jasper Eland

6

Kayden Bleijenberg

6

Sem Breen

4

Milan Oudwater

4

Finn Riesmeijer

2

Noud van Bommel

1

Eigen doelpunt

1

Isabelle van Elswijk

0

 

We hebben dit seizoen twee trainingsbeesten van het seizoen, Isabelle en Jasper hebben aan 63 van de 64 trainingen deelgenomen. Dit is werkelijk grote klasse. Er is ook geen speler uit JO9-2 waarmee samen is getraind die dit aantal heeft behaald.

Het hoge aantal trainingen van 64 is behaald doordat het seizoen langer is geworden, waar in het verleden het seizoen begin mei over was kon dit seizoen tot eind mei gevoetbald worden hetgeen met de mooie weersomstandigheden vaak prettig was. Met name in december zijn door de weersomstandigheden trainingen afgelast en zelfs in maart werd een training geannuleerd wegens extreme kou. Een aantal spelers is later in het seizoen aangesloten en daardoor hebben zij minder trainingen, maar over het algemeen kan gesteld worden dat de trainingsopkomst met een gemiddeld percentage van 87% (JO9-2&JO9-3) zeer hoog was.

Trainingsopkomst

%

Isabelle van Elswijk

98%

Jasper Eland

98%

Mitchel Naaktgeboren

90%

Sem Breen

81%

Milan Oudwater

73%

Joey van Herp

59%

Kayden Bleijenberg

37%

 

 

 1. 2.       De samenstelling van het team

Het begin van het seizoen was vrij turbulent, waar werd begonnen met 8 spelers voor JO9-2 waren er al vrij snel 10 spelers waardoor het maken van wedstrijdminuten ernstig werd beperkt. Nadat er nog twee spelers bij kwamen is JO9-2 opgesplitst en is er een JO9-3 gevormd. Het duurde een aantal weken voordat JO9-3 de eerste wedstrijd kon spelen, maar gelukkig hebben de meeste spelers dit jaar rond de 20 wedstrijden kunnen spelen. Doordat we in het begin met het minimale aantal van 6 spelers waren hebben de spelers veel minuten moeten maken, want een wissel was niet altijd beschikbaar. Aan het einde van de wedstrijd waren de spelers soms wat vermoeid, echter hebben ze ook onder die omstandigheden minuten leren maken. De paar keer dat er toch niet voldoende waren konden we gelukkig af en toe aanvulling krijgen van de bijna altijd beschikbare krachten Jordy Naaktgeboren en Lieke Eland.

 

De keeper:

Isabelle van Elswijk heeft zich gedurende het seizoen steeds meer bekwaamd in het keepersvak en heeft veel ballen uit het doel gehouden. Het bijna moeilijkste onderdeel van het keepen bij de jeugd zijn de spelhervattingen, een onderdeel waarop Isabelle veel progressie heeft gemaakt. Ook het stoppen van penalty’s na de wedstrijd gaat Isabelle zeer goed af en heeft hier zelfs financiële weddenschappen met haar vader over.

 

De verdedigers:

Jasper Eland heeft zich gedurende het seizoen motorisch goed ontwikkeld en weet tegenstanders inmiddels aardig bij te houden, heeft een prima schotkracht gekregen, het juiste moment van instappen is er steeds vaker en positioneel staat Jasper vaak op de juiste plaats doordat hij het overzicht behoudt.

 

Milan Oudwater is misschien niet een echte verdediger, want veelvuldig heeft Milan zich als stofzuiger over het gehele veld laten zien. Toch kan gezien de enorme werklust in verdedigende zin en zijn specialiteit, “de sliding”, gesteld worden dat Milan vooral een verdediger is die in de laatste maanden enorme kracht in zijn schoten heeft laten zien.

 

De middenvelders:

Sem Breen is een echte middenvelder, wat meer offensief als verdedigend. Vaak goed bijgesloten bij aanvallen en zo met name doelpunten gemaakt in de zwaardere wedstrijden. Soms wat (te) bescheiden en laat hij zich niet altijd gelden, maar met name in de tweede seizoenshelft wat dominanter aanwezig waarbij de kracht in zijn schot echt een bizarre vooruitgang genoemd mag worden.

 

Kayden Bleijenberg die later in het seizoen aansloot heeft zich als middenvelder prima ontwikkeld. De eerste wedstrijden waren onwennig, de rest voetbalde inmiddels al een tijdje maar stukje bij beetje zag je het lef en de ontwikkeling toenemen. Met name het balletje in bezit houden en passen zijn de sterke punten met nog wat extra kracht komend seizoen zijn er mooie voetbalverwachtingen voor Kayden.

 

De aanvallers:

Mitchel Naaktgeboren heeft een neusje voor de goal, kan al best aardig schieten met de binnenkant, maar heeft een voorkeur voor de punt van de schoen en heeft hiermee op dit moment veel succes. Is ontzettend snel en wil elke bal hebben. Hij is erg bezig met de wedstrijden want hij weet vooraf altijd wie de aanvoerder is en kan ook goed inschatten wie er wissel zal staan.

 

Joey van Herp is de topscorer van Rockanje, hij is niet de snelste maar eenmaal aan de bal bijna niet af te stoppen. Gebruikt zijn lichaam zeer goed en is beresterk. Het schot op doel miste de eerste wedstrijden nogal eens de richting, maar deze is gevonden gedurende het seizoen resulterend in veel doelpunten. Daarnaast is Joey ook veelvuldig op het middenveld te vinden geweest om de rest van het team te ondersteunen. Joey als oudste van het team zal als enige naar JO11 gaan.

 

 

 1. 3.       Organisatorische zaken

Tijdens het seizoen is er zowel op het kunstgras als op het gewone gras getraind bij Rockanje, een complex dat veel moois biedt. Ook de wedstrijden vonden op de verschillende soorten ondergrond plaats, voor de meeste spelers maakt dat niets uit en passen zich moeiteloos aan.

 

JO9-2 begon met trainer/leider Ruben Eland, na de formatie van JO9-3 is Roland Riesmeijer samen met Ruben trainer geworden van JO9-2&3 en leider van JO9-2. Ruben werd leider van JO9-3. In de loop van het seizoen is Thomas Wind aangesloten bij de trainingen op dinsdag en was ook regelmatig op zaterdag als coach langs de lijn bij JO9-3 te vinden.

 

Voor het wassen is aan het begin van het seizoen een lijst gemaakt. Deze is flexibel gehandhaafd en alle ouders hebben eraan bijgedragen dat Rockanje JO9-3 elke week keurig verzorgd in een prachtig schoon tenue konden voetballen.

 

Het vervoer naar de uitwedstrijden was gelukkig altijd prima geregeld. Ook van en naar trainingen was er vrijwel altijd wel een mogelijkheid om even door iemand opgehaald te worden als het nodig was. Fijn dat dit zo is verlopen.

 

Een team-groepsapp voor zowel het trainen als voor de wedstrijden is ingesteld en redelijk “zakelijk” gebruikt.

 

Dit seizoen is 6 keer een training niet door gegaan wegens weersomstandigheden, vier keer was overvloedige regenval de boosdoener, een keer de storm en een keer door de kou. Ook was Sinterklaas een keer te gast en was er ook nog een dorps BBQ waardoor twee trainingen zijn vervallen.

 

 

 1. 4.       Resultaten

Duidelijk was dat de verenigingen en KNVB moeite hadden met de nieuwe opzet en indelingen, de verschillen in met name de eerste competitie waren zeer groot. Echter ook in de tweede competitie was het soms de vraag wat sommige teams in onze afdeling te zoeken hadden.

De resultaten waren daardoor dit jaar zeer wisselend, soms werd er zeer ruim gewonnen, soms zeer ruim verloren, maar de meest leerzame wedstrijden zijn toch de wedstrijden waarbij het gelijk op ging. Gelukkig hebben we ook een behoorlijk aantal van deze wedstrijden gehad. Met name de wedstrijden tegen Hekelingen en OVV waren zeer leuke wedstrijden.

In de laatste wedstrijden van het seizoen speelde Rockanje nog wel tegen de toppers uit de afdeling, echter was de progressie in het team wel goed te zien, de individuele acties waren beter, de spelers zijn sterker aan de bal, kunnen veel harder schieten en positioneel zijn er stapjes gemaakt.

Hoewel de standen officieel niet zijn bijgehouden hadden we een fanatieke ouder die dit voor onze poule toch heeft gedaan waardoor we voor de wedstrijden inzicht hadden en achteraf ook kunnen zien dat we een mooie prestatie hebben neergezet met winst en verlies waardoor de spelers met de leuke en minder leuke kanten van presteren kennis hebben gemaakt.

 

 

 

 

 1. 5.       Spelvreugde

Als het gaat om spelvreugde zeggen statistieken veel, de trainingsopkomst is met de juiste inzichten op de verhinderingen echt helemaal top. Daarnaast is er door ouders en kinderen veel aan gedaan om maar aanwezig te kunnen zijn bij de wedstrijden.

Het juichen na veel wedstrijden was mooi om te zien en vaak maakte de uitslag ook niet zoveel uit, voor sommigen waren doelpunten een juichmoment, voor anderen een sliding, etc. Het was leuk om te zien. 

 

 

 1. 6.       Samenvatting en afsluiting

Op basis van de statistieken, de resultaten/ontwikkeling van de spelers, de spelvreugde en de manier waarop de spelers zich manifesteren zijn we als begeleiding zeer positief over het gehele seizoen.

 

Het seizoen is nog niet helemaal afgerond, er volgen namelijk nog een training en een toernooi op De Drenkeling en nog een seizoen afsluiting met een BBQ.

 

De begeleiding van het team bedankt alle spelers, vaders, moeders, broertjes, zusjes en alle andere supporters voor de geweldige positieve bijdrage die door jullie is geleverd. We hebben de kinderen met plezier begeleid in hun sportieve ontwikkeling en wensen ze allemaal veel sportief succes in het komende seizoen!

Pagina terug
Subsponsors:
« »
Webshop voor leden:
Volgende wedstrijd:  Rockanje 1
 - NBSVV 1 
aanvang: 12.00 uur
scheidsrechter: 
assistent: 
assistent: 
~~~

 OVV 1 - De Jonge Spartaan 1 
aanvang 14:30 uur
scheidsrechter:
assistent: 


Sponsor van de week:
« »
Wedstrijdbal gesponsord door:
« »

Balsponsoren 2017 - 2018:  Aqua Techniek B.V.  Slijterij en Wijnhandel Baldé  Handelskwekerij P.Beukelman  Caravanbedrijf De Duinwei   De Meidoorn "Paviljoen Restaurant"  kleindiervoeders veevoeders kunstmest "De Molen"  Herenkapsalon Hans Waardenburg  Parfumerie La Bourse Plus Slingerland   Toscana Bloemsierkunst  Kees de Slager, bezorgservice voor kip & vlees  Haarstudio Essentials  Repro Voorne, uw lokale print- en kopieerprovider  Rosch Project Services