background.jpg

V.V. Rockanje

« »
SELECTEER
JO15 naar het strand in de vakantie
Een mooie ouderwetse inswinger
O23 seizoen 2018-2019
« »

Winter evaluatie JO11-2

Rockanje 11-2 – Winterstop evaluatie

                                                                            

Zo een half seizoen is al weer weer weg van het seizoen 2019-2020 is het een mooi moment om te reflecteren. Dit heb ik als begeleiding dan ook gedaan en wil dit graag delen met jullie.

Het seizoen na een lastige bekerronde met grote verliezen maar wel een positief team de 1e fase van de competitie in , in de 4e klasse groep 54 een op het oog gelijkwaardige klasse gezien de bekeruitslagen.

 

1. De statistieken;

2. De samenstelling van het team;

3. Organisatorische zaken;

4. Resultaten;

5. Spelvreugde;

6. Samenvatting.

7. Anekdote Peter Naaktgeboren

 

1. De statistieken

 

Natuurlijk worden er voor de toppers van JO11-2 statistieken bijgehouden. Hierbij wordt vooral gekeken naar de speelminuten, maar ook het aantal trainingen,  doelpunten en wissels wordt bijgehouden. Dit doen we om duidelijk het overzicht te houden of een ieder wel evenveel aan bod komt.

Uit onderstaande cijfers blijkt dat Mitchel Naaktgeboren ,Noud van Bommel voor bij is gegaan en  het echte trainingsbeest is  en na 27 trainingen de score van 96% opkomst  en daardoor reeds 1560  minuten training in de benen heeft  zitten, op de voet gevolgd door Noud , Sem een opkomst van 89% en dus 1440 minuten training. Het overzicht is enigzind wel vertekend daar Dyren er in de herfstvakantie pas bij is gekomen.

 

Bij de wedstrijden blijkt dat er iedere week ruim voldoende spelers zijn en dat daar het percentage opkomst  voor Mitchel , Sem , Jurian , Marley , Lucas voor allen op 100%  ligt . Ook is er een wissel en doelpunten stand bijgehouden om te kunnen zien dat geprobeerd wordt zoveel mogelijk en eerlijk  mogelijk aan speelminuten te komen dit is onderstaand toegevoegd . Deze periode hebben we helaas 1 training moeten cancellen , en is 2 training overgenomen door Maurice en Tamara waarvoor natuurlijk dank. .


2.
De samenstelling van het team

 

Na de herfstvakantie een nieuwe indeling van spelers in het team , daar er besloten werd een JO10-1 in te schrijven , en gingen we dus verder met 9 spelers in het team , waar Nabi ook overgeheveld werd naar de JO10-1 , kregen we de aanvulling van Dyren , en zo gingen we dan ook de competitie 1e fase in met Lucas de nieuwe keeper in de goal , Milan de stofzuiger achterin , Jurrian die ook linie zakte en zeer verdienstelijk als recht of links achter speelde en zelfs zijn doelpunten meepakte  , Marley die graag op middenveld wil . maar veelvuldig gewoon in de laatste linie. Op het middenveld Noud , Dyren  Sem  een driemansluik waar iedere trainer op hoopt , met Noud als mentor wel voorop , Elise ook niet te vergeten helaas wat keren afwezig geweest maar houd zich zeker staande als enige meisje , en dan de spits Mitchel nog kon in de beker de goal nog niet echt vinden , maar in de competitie 1e fase bracht hij zijn doelpunten gemiddelde van 1 naar 12. Maar ook Dyren met reeds 4 doelpunten en  Jurrian met reeds 5 doelpunten weten de goal intussen te vinden , Sem nog niet echt gelukkig voor de goal maar wel betrokken bij veel doelpunten staat nu op 1 goal.

 

In de competitie 1 fase hebben we 2x Milan Steen kunnen lenen , nou iedere trainer moct willen dat hij beschikking had over zo’n speler tegen Vlotbrug passend met steekballen , en tegen Hellevoetsluis de killer voor de goal , ook Thom van Eegelen en Jordy Naaktgeboren in de uitwedstrijd tegen Brielle kunnen lenen , nou zonder te overdrijven waren zij wel de bepaalde factor in deze wedstrijd met 3 assist van Jordy en 3 goals van Thom , maar wel met steenhard werken door het rest van het team.

 

   

  

 

3. Organisatorische zaken

 

Bij het ingaan van het nieuwe seizoen weer in het  schitterende  tenue gesponsord door M3 Oil ,.  Ook dit seizoen weer in de trainingspakken gesponsord door Marley’s klussenbedrijf Rockanje waar we met ingaan van de winterstop alle spelers voorzien hebben van een trainingspak , uiteraard grote klasse van de sponsor en ongeloofelijk veel dank en waardering.

              

 

 

De groeps app die actief is werkt prima , indien niet aanwezig wordt een ieder altijd keurig afgemeld , Waar wel uitdrukkelijk om gevraagd wordt ook op tijd op trainingen te verschijnen eigenlijk zijn vanaf de herstvakantie daar geen klachten meer over , Helaas hebben we wel te maken met diverse velden afkeuringen , iets wat niet wenselijk is maar iets war we mee te maken hebben , ondanks dat we een afgelastingprogramma hebben is er met leiders besproken daar minder gebruik van te maken en train je op kunstgras dan train je , train je op gras en afgekeurd dan trainen we niet , niet dat afgelastingprogramma niet zou werken maar organitorisch brengt het problemen met zich mee ook voor andere teams en kinderen in de lagere leeftjd catagorie , daarom kan ik volledig staan achter deze gemaakte afspraken , uiteraard staat het ieder vrij daar van af te wijken maar wij volgen gewoon deze weg ook voor de duidelijkheid.

 

 

 

 

4. Resultaten

 

Na de bekeruitslagen welke voor ieder duidelijk waren werden we gelukkig en ook op aanvragen ingedeeld in de competitie 1e fase bij Brielle , Hellevoetsluis , De Jonge Spartaan en Vlotbrug allen teams die ook een lastige bekeronde hadden gespeeld , De Jonge Spartaan kwam zelfs terug uit de 3e klasse. De 1e wedstrijd was uit tegen De Jonge Spartaan , en een wedstrijd waar we zer scherp begonnen en ook met goed voetbal op een 0-2 voorsprong kwamen , echter wat ongelukkig gingen we de rust in met 2-2 door  2 eigen doelpunten iets wat gebeurd en ook kan gebeuren ook dat is voetbal , echter de 2e helft daar ben ik dan maar eel kort over wat een dramatische 30 minuten met thee kransjes geen voetbal meer , ook wel beetje pech met de scheidsrechter maar daar mag je niet naar wijzen en verloren we met 7-2. Dus spelen tegen een ploeg met 102 tegen doelpunten in de beker is zeker geen garantie van dat winnen we wel even en was de druk gelijk aanwezig en werd er nog scherper getraind. De 2e wedstrijd thuis tegen Vlotbrug een gelijk opgaande wedstrijd waar het wachten was op doelpunten en voor wie , en nu was Rockanje wel de scherpste en won deze wedstrijd uiteindeijk met 11-0 ,en nee was Vlotbrug dan zo slecht absoluut niet maar waar we het tegen de Jonge Spartaan lieten leggen waren we nu wel scerp en wakker dus dan win je ook de wedstrijd.De 3e uit tegen Brielle in de voetbalkooi , eigenlijk de lastige ploeg van de poule , ook de beste uit de poule vind ik , en met veel wilskracht wisten we aan deze wedstrijd een punt over te houden met een 3-3 uitslag, een uitslag waar mee te leven was.

De laatste wedstrijd van de 1e fase thuis tegen Hellevoetsluis , een team die het vorig seizoen ook tot op het eind met ons lastig maakte , het team van Trainer Harry Rusken , en ongetwijfeld ook een team met weer nieuwe aanvullingen , ook deze wedstrijd een zeer scherp en actief spelend Rockanje ( zou het dan toch het heilige echte gras van de drenkeling op veld 2 zijn ) , en onder aanvoering van Milan Steen voetbalde we ons eigenlijk naar een relatief makkelijke zege toe van 7-4 , en eindige we de 1e fase competitie met 7 punten en een doelpunten gemiddelde van 23 voor en 14 tegen op een keurig nette 2e / 3e plaats.

 

Onderstaand ook de eindstand van de beker poule ter vergelijk dat deze kanjers wel degelijk groeiende zijn en ik als trainer zeg dat ik er volop vertrouwen in heb in de 2e fase competitie na de winterstop nog beter voor de dag te komen , en wellicht zijn daar de tegenstanders wel weer ander kaliber , maar met wilskracht , volledige concentratie , geen thee kransjes , en willen vechten en knokken voor elkaar gaan we daar dan ook ons mannetje en vrouwtje staan

 

De eindstand na 6 bekerwedstrijden.

 


Statistieken zeggen veel, maar niet alles. Het belangrijkste is de spelvreugde die de kinderen beleven tijdens het uitoefenen van de sport, waarbij persoonlijke ontwikkeling zowel sociaal als voetbalvaardig zeer belangrijk zijn. 

 

 

5. Spelvreugde

 

De spelvreugde uit zich zeker in de omgang met elkaar die prima is, er worden fouten gemaakt en geaccepteerd, er wordt gelachen op de training maar ook heel goed opgelet.

Wat de statistieken wel laten zien is een hoog opkomstpercentage bij de trainingen, ondanks dat sommigen op regelmatige basis verhinderd zijn door andere activiteiten. Dit geeft ons aan dat de kinderen met plezier naar de trainingen komen en niet zomaar thuis blijven.

Ik heb ook geconcludeerd dat het plezier mede wordt gecreëerd door de super positieve inbreng van de ouders die op een positieve manier aanmoedigen en de kinderen en begeleiding de ruimte geven om de aanpak/tactiek te bepalen. Ook de aanmoedigingen van broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, vrienden en kennissen wordt door de kinderen als extra spelvreugde ervaren.

 

 

6. Samenvatting

 

Op basis van de statistieken, de resultaten/ontwikkeling van de spelers, de spelvreugde en de manier waarop de spelers zich manifesteren ben ik als begeleiding zeer positief over de eerste weken tot aan de herfstvakantie. Met deze evaluatie hoop ik dan ook een ieder duidelijk beeld te geven dat er van alles op de achtergrond gebeurd en bij gehouden wordt, en moeten we het met zijn allen doen. Aangezien we nu allemaal in een mooi trainingspak lopen stel ik wel verplicht dat we ook allen in deze pakken bij de wedstrijden verschijnen , dit geeft de uitstraling die wij als team willen verkondigen en uitstralen , uiteraard vragen we alle ouders om nog wel verder te kijken en contacten op te doen , want als met februar/maart de betere temperaturen weer komen zou het het ook een mooie uitraling geven als we dan ook nog in nette polo’s bij de pakken zouden verschijnen , dus aan alle ouders vraag eens rond bij werkgevers of contacten het zou fantastisch zijn natuurlijk. Ook wordt er gevraagd om vast eens na te denken voor een komend seizoen om daar ook weer een nieuw voetbal tenue gesponsord te kunnen krijgen , want wat is er leuker dan met trots een sponsor zijn naam te voeren op een tenue , trainingspak of polo’s.

We kijken er dan ook naar uit om een fantastische vervolg hier aan te geven we gaan ervan uit dat we dit met z’n allen ook gaan doen , zodat er in de voorjaarvakantie een volgend evaluatie verslag verschijnt.

 

7. Annekdote Peter Naaktgeboren

 

Of je nu nog actief sport of niet, genoeg herinneringen die weer opdoemen als je terugdenkt aan je vroegere sportcarrière of lopende sportcarriere. Hier bespreken we enkele typerende zaken, die iedere voetballer (maar waarschijnlijk ook andere sporters) zeker zal herkennen…

Typerende voetbal herinneringen

Bijna elk dorp of iedere stad in Nederland heeft wel een voetbalvereniging. De kans was groot dat je vroeger bij de plaatselijke voetbalvereniging voor het eerst een balletje ging trappen. Na een paar proeftrainingen werd je door je ouders ingeschreven ‘op voetbal’ en kon het echte werk beginnen in je eigen All-Stars team. Doordeweeks had je een intensieve training om vervolgens op zaterdag de strijd aan te gaan tegen een ander team. Maar hoe zag zo’n wedstrijddag er ook alweer precies uit?

 

De wekker op de zaterdagochtend

Rond een uur of zeven werd je wakker gemaakt. Of het door een wekker was of door je vader, een ding was zeker: het was eigenlijk veel te vroeg om op te staan. Ook voor je vader was het een hele uitdaging. Nog half slapend at je het ontbijtje op wat door je vader al was klaargezet. Nog even een halve pot gel in je haar en je was klaar om te vertrekken. Gelukkig kon je onderweg naar een uitwedstrijd nog even een paar minuutjes slaap meepakken.

 

Een team vol aanvallers

De warming-up zat erop en in de kleedkamer besprak de trainer nog even de opstelling. Voor de vorm werden er een paar aangewezen als verdediger, maar eigenlijk was iedereen een aanvaller. Als kind wilde je uiteraard niets liever dan de bal tegen de touwen aanschieten. Er werd in de rust zelfs van keeper gewisseld, zodat ook diegene de kans kreeg om te scoren.

 

Fanatieke vaders langs de zijlijn

Alle vaders stonden bij elke wedstrijd weer langs de zijlijn om hun eigen kind aan te moedigen. Door de fanatisme ontstonden er soms conflictjes met de tegenstander, maar vaak bleef het bij gezonde rivaliteit. Ze dachten allemaal dat ze zelf de trainer waren en gaven voortdurend aanwijzingen. Hoewel je soms als kind dacht: ‘Houd nu maar even je mond’, was je toch altijd blij dat je vader bij elke wedstrijd weer langs de lijn stond.

 

Moeders zien weinig van de wedstrijd

In tegenstelling tot de vaders waren de moeders over het algemeen iets minder fanatiek. Ze stonden in een groepje bij elkaar en spraken de hele week even door. Soms wisten ze na afloop nog geeneens of je nou had gewonnen of verloren.

 

Trainers dachten Eredivisieploeg te trainen

Net als de vaders waren ook de trainers lekker fanatiek. In de meeste gevallen was een vader ook benoemd tot trainer en hij nam zijn taak behoorlijk serieus. Tactische besprekingen, wissels en duidelijke aanwijzingen langs de lijn. Alles om ervoor te zorgen dat zijn team zal gaan winnen.

 

Waterige ranja in de rust

De scheidsrechter blies op zijn fluitje en de eerste helft zat erop. In de kleedkamer stond een grote kan met ranja klaar met een aantal plastic bekertjes. Om het zo goedkoop mogelijk te houden, was de verhouding tussen de ranja en het toegevoegde water niet helemaal zoals het hoorde te zijn.

 

De typische motiverende uitspraken

Terwijl jij je waterige ranja aan het opdrinken was, begon de trainer met het uitspreken van opbeurende worden. ‘De tweede helft is voor ons!’, ‘Houd dit vast!’, ze kwamen allemaal voorbij. Gedurende de tweede helft ging hij lekker door met de klassiekers.

 

Penalty’s op het einde: scoren als verdediger!

De wedstrijd zat erop, maar er was nog een belangrijk onderdeel: de penalty’s. Iedereen verzamelde zich bij een doel en mocht een penalty nemen. Het doelpunt kwam niet op het scoreformulier, maar even de bal in het netje leggen was toch een heerlijk gevoel. Het enige wat je niet moest doen was de bal missen.

 

Douchen in een te kleine ruimte

Na de wedstrijd moest je verplicht douchen. Vooral bij de kleine voetbalverenigingen was het vechten voor een klein straaltje water. Bij een kampioenschap natuurlijk in tenue…

 

De wastas…

Alle shirtjes en broekjes werden na afloop weer verzameld in de wastas. Wie kreeg deze keer de stinkende tas mee naar huis? Je zag je ouders alweer balen wanneer jij met een extra tas de kantine binnenkwam.

 

 

            

 

 

Pagina terug
Subsponsors:
« »
Webshop voor leden:
Volgende wedstrijd:
29 feb 2020

Rockanje VR2 - Brielle MO 19
Aanvang 12u00
 
Rockanje JO19-1 - Flakkee JO19-1
Aanvang 14u30


Sponsor van de week:
« »
Wedstrijdbal gesponsord door:
« »

Balsponsoren 2018- 2019:  Aqua Techniek B.V.  Slijterij en Wijnhandel Baldé  Handelskwekerij Beukelman  Caravanbedrijf De Duinwei   De Meidoorn "Paviljoen Restaurant"   Herenkapsalon Hans Waardenburg  Parfumerie La Bourse Plus Slingerland   Toscana Bloemsierkunst  Kees de Slager, bezorgservice voor kip & vlees  Haarstudio Essentials  Repro Voorne, uw lokale print- en kopieerprovider  Rosch Project ServicesKlaverjasvereniging