background.jpg

V.V. Rockanje

« »
SELECTEER
JO15 naar het strand in de vakantie
Een mooie ouderwetse inswinger
O23 seizoen 2018-2019
« »

Wie is Harry Rusken

 

Tijdens de zomerstop is de staf van de selectie druk bezig met de voorbereiding voor het volgende seizoen. Een mooi moment om meer te weten te komen over hoofdtrainer (oud speler) Harry Rusken en met hem terug en vooruit te blikken. 

Wie is Harry Rusken? 

 Ik ben 47 jaar, woon in Hellevoetsluis, ben getrouwd met Brenda Mellegers en ik heb twee kinderen, Siem en Fenne. Siem voetbalt bij v.v. Hellevoetsluis (jo11-3) en Fenne hockeyt bij hc Voorne MC3. In het dagelijks leven ben ik basisschool leerkracht op obs Het Windas in Schiedam.  

 Actieve voetbalcarrière  

 FC Vlotbrug, De Musschen, Rockanje (zon), De Musschen en v.v. Hellevoetsluis (zat). Op latere leeftijd nog gevoetbald bij de veteranen van AGE, lager elftal v.v. Hellevoetsluis en 35+ bij WFB. Nu train ik op woensdagavond en zondagochtend bij OHVV, het blijft een leuk spelletje! 

 Trainerscarrière 

 Ik was herstellende van een kruisbandoperatie en toen kwam ik bij Adrie Poldervaart terecht voor fysiobehandelingen. Tijdens de behandelingen raakten we aan de praat over het voetbal en vroeg hij mij of ik hem niet wilde helpen bij v.v. Nieuwenhoorn. Sindsdien nog steeds erg goed bevriend. Had gewild dat ik in mijn actieve carrière als voetballer Adrie als trainer had meegemaakt! 

 v.v. Nieuwenhoornasssistent- trainer Adrie Poldervaart 

v.v. Hellevoetsluis 2trainer 

OHVV4 jaar hoofdtrainer  

rvv AGE4 jaar hoofdtrainer 

vv WFB4 jaar hoofdtrainer 

vv Rockanjenu 1 jaar werkzaam 

 
Hoe heb je het eerste seizoen ervaren bij v.v. Rockanje? 

 Het werk begon eigenlijk al voordat het seizoen begon. Veel gesprekken met Stefan de Ruijter en John de Vries. Gesprekken met spelers, maar vooral gesprekken waar de club zich bevond en waar de club heen zou moeten gaan. Die uitdaging sprak mij aan. Als snel vroeg ik Richard Venneker mij te assisteren bij deze klus. Een samenwerking die erg goed bevalt! 

In de organisatie hebben we de nodige discussies gehad, maar altijd met als doel v.v. Rockanje de volgende stappen te laten maken, dat is de uitdaging die we met elkaar zijn aangegaan. Richard en ik vinden dat er op Rockanje nog zat stappen gemaakt kunnen worden en dat de club en de mensen die daar deel van uit maken dat ook verdienen.  

De selectie hoort de kapstok te zijn van je vereniging en het eerste elftal het vlaggenschip, zonder de andere elftallen en leden te negeren, of te passeren. Dat is een dun lijntje, maar met de juiste communicatie goed te doen. Afgelopen jaar duidelijk grenzen aangegeven en voorwaarden gecreëerd om selectievoetbal te beleven. 

Met de selectie hebben we de juiste stappen gemaakt. We hebben een selectie waarbij plezier en prestatie hand in hand moeten gaan. Richard en ik maken uit wanneer het serieus moet zijn en wanneer we plezier kunnen maken. We betrekken hier altijd de spelersgroep bij, de spelers voelen zich gehoord en wij kunnen eisen stellen wanneer dat moet. Met de degradatie en de leegloop van selectie als start, konden we zonder verwachtingen beginnen aan het seizoen. De eerste maanden lag het accent vooral op inhoud, voetbaltechnisch en een groepsgevoel creëren.  

Later in het seizoen zijn we een ploeg geworden die moeilijk te verslaan is, die altijd gelooft in eigen kunde en een ploeg die stappen wil maken. Uitzonderlijk hoe makkelijk deze spelersgroep stappen maakte en zich tegelijkertijd het snot voor de ogen werkte, echt knap! 

 
Wat was het mooiste moment van afgelopen seizoen? 

 Dat we in de laatste minuut, door een goal van Jasper Vermeer, de periode haalden moet natuurlijk het moment zijn, maar het jammere aan deze wedstrijd was dat we niet ons normale niveau haalden. Ik kies toch voor de wedstrijd tegen ZBC’97. Een tegenstander die net geen kampioen werd, een mooi scoreverloop, hard werken, geloof in een goede afloop en goed voetbal. Ook een van de wedstrijden waarin we tactisch het verschil maakten. Met dit verrassende resultaat kregen we ook de nodige aandacht en lof, die de ploeg zeker verdiende. 

 
Wat is de doelstelling voor komend seizoen? 

 Met een vijfde plek in de competitie en een behaalde periodetitel hebben we, zeker na de winterstop, uitstekend gepresteerd. Onze doelstelling is een plek bij de eerste vier, wat in zou kunnen houden dat we weer een periodetitel halen. Meer nog zien we onze doelstelling in het voetbal dat we spelen. We willen nog meer uitgaan van onze eigen kracht, voetballen via een betere opbouw, meer variatie in spelsystemen en herhalen en uitbreiden van onze vaste afspraken. 

Wat vind je belangrijk in een voetbalvereniging? 

Het belangrijkste in een voetbalvereniging zijn de mensen die graag op hun vereniging zijn. Spelers die graag naar hun club toe moeten willen gaan en vrijwilligers die graag hun steentje bijdragen. Mooiste voorbeeld is de donderdagavond op v.v. Rockanje. Dat is echt een drukke clubavond, een avond waar iedereen ook even tijd voor maakt. Hiernaast moeten er voorwaarden zijn op te kunnen werken zoals ik het graag zie. Goed veld, genoeg materiaal en een leergierige groep. 

 

 Heb je een advies voor jeugdtrainers? 

 Belangrijkste advies voor onze jeugdtrainers is zorg voor beleving en plezier. Dit alles in een voor de spelers veilige omgeving waar geleerd kan worden. Leren betekent goede uitleg, uitproberen, fouten mogen maken en daarna succeservaringen opdoen. Ontwikkeling voor resultaat. Met andere woorden beter een rustig, goed advies dan een schreeuw langs de kant. 

 

Champions League wedstrijd kijken, of zelf een balletje trappen? 

Zelf voetballen blijft het leukste! 

 

Pagina terug
Subsponsors:
« »
Webshop voor leden:
Volgende wedstrijd:
29 feb 2020

Rockanje VR2 - Brielle MO 19
Aanvang 12u00
 
Rockanje JO19-1 - Flakkee JO19-1
Aanvang 14u30


Sponsor van de week:
« »
Wedstrijdbal gesponsord door:
« »

Balsponsoren 2018- 2019:  Aqua Techniek B.V.  Slijterij en Wijnhandel Baldé  Handelskwekerij Beukelman  Caravanbedrijf De Duinwei   De Meidoorn "Paviljoen Restaurant"   Herenkapsalon Hans Waardenburg  Parfumerie La Bourse Plus Slingerland   Toscana Bloemsierkunst  Kees de Slager, bezorgservice voor kip & vlees  Haarstudio Essentials  Repro Voorne, uw lokale print- en kopieerprovider  Rosch Project ServicesKlaverjasvereniging