background.jpg

V.V. Rockanje

« »
SELECTEER
Een mooie ouderwetse inswinger
O23 seizoen 2018-2019
« »

Verslag schoolvoetbal Groep 5-6 10 April 2019

 

 

Wat een spetterende dag , de weersgoden waren ons zeer gunstig gezind , en ik denk dat alle teams van de Zeewinde op sterkte waren , waarbij het in de zeewinde poule 3 , al snel duidelijk was dat zei de finale zouden halen , echter dan ben je er nog niet . Voor mij als organisatie waarbij zeker Juf Marsja dor haar hulp om Joevanni en Milan vrij stellen van leerplicht en hun hulp heel dedag als zeer gewaardeerd waren waarvoor dan ook dank ook aan directie De Zeewinde.

Zoals gezegt begon de dag dus al vroeg waarbij ik als leider dan ook nog een dubbel functie had , en dat geeft niet is inproviseren maar uiteindelijk met andere prima gelukt.

Op een  schitterend in de zon gelegen voetbal complex “De Drenkeling” kon eigenlijk niks meer fout gaan , echter werden we kort voor aanvang getroffen ddor een afmelding van Madelon , die met haar zoon met spoed naar het ziekenhuis moest , en bij het schrijven van dit verslag nog geen verdere info ontvangen.

Dan uiteindelijk toch de start van het schoolvoetbal voor groep 5-6 waarbij ik alleen uit de Zeewinde 1 kan schrijven , uiteraard op de achtergrond ook de andere team mee gekregen , maar dat komt dan later in het verslag .

Om te beginnen ik schrijf uit de naam als leider De Zeewinde 1 , en zonder maar enig wanklank wat een kanjers waarbij ik hoop dat Sem , Joachim , Mick , Jurrian , Felix , Thijs het zo leuk hebben gevonden dat ze de er cover na willen denken om voetbal als sport te gaan doen want de kwaliteiten hebben jullie op zeker , het zou een meerwaarde zijn voor VV Rockanje.  Echter hadden we we ook Bart , Mitchel en Jordy in het team al meer dan bekend met voetbal en zeker  bepalend om de bovenstaande voetballers het voetbal spel  nog leuker te vinden. Uiteraard hadden we al  2 keer getraind en daar zag ik als leider dat er zeker voetbal capaciteit in deze groep zat, en wat is er dan lekkerder om zo naar het toernooi te gaan. Ook de ouders bij deze groep van een rustgevend begin en wat een aanmoediging echt super.

Alle kinderen hadden om 1130 uur vrij gekregen van school , wat ook een bedankje waard is en getuigd van super prestatie.

Da nu  het verslag van de wedstrijden van de Zeewinde 1:

Wedstrijd 1:  De Zeewinde 1 – Het Geuzenschip 1

De geuzen uit brielle hadden duidelijk het 1 april feest nog in de benen , of was het dat wij als De Zeewinde 1 gewoon erg scherp begonnen en met zijn allen voor een finale willen gaan , nou de spaanse vlag werd overduidelijk een overwinning voor onze kanjers , met 9 schoten op de goal en 1 schot op de paal , was het Mitchel die de 1-0 binnen schoot , en zodoende ook zijn scoringsdrift uit de reguliere competitie doorzette en was het het Joaquim die ook liet zien dat hij wil gaan voetballen en de 2-0 scoorde , alle andere kanjers een super wedstrijd en dus de 3 punten in de pocket.

 

 

Wedstrijd 2:  De Zeewinde 1 – Het Overbos 2

De wedstrijd tegen de Zwarte Kraaien , nou bij het opkomen van de tegenstander zag Jordy alleen maar OVV  shirtjes , nou geef Jordy meer adreline als shirtjes van OVV , en dan kunnen ze schieten wat ze willen maar de magneten in de handschoenen doen dubbel werk , en ondanks de kansen 4 voor ons en 2 voor het Overbos , en dan praten we over 100% kansen , dit was de wedstrijd van Jordy en iedere bal  had en zo eindigde deze wedstrijd in 0-0. En namen de zwarte kraaien zoals we dat noemen in de voetbal westvoorne strijd niet de volle buit mee.

Wedstrijd 3:  De Zeewinde 1 – Sint Leonardus JO2

Dit was de wedstrijd tegen de uiteindelijke winnaar , en nee ik kom niet terug op de geuzen , maar op het voortste gedeelte van de school , “Sint” sint staat altijd voor cadeautjes , maar die gaven wij niet ik denk dat we tegen deze tegenstander verre weg de beste wedstrijd hebben neergezet , maar waarbij er er aan beide kanten keepers stonden die aan elkaar gewaagd waren , echter de Sint toch meer richting de zak van onverwachte verrassingen ging en we deze wedstrijd dan ook verloren met 0-3

Wedstrijd 4:  CNS De Nieuwe Weg JO1  - De Zeewinde 1

Op papier de 1e uitwedstrijd op het zonnige Drenkeling op het meer dan druk omgeven sportpark , wederom tegen een school uit het Zwarte Kraaien durp , naar mijn weten een samenvoeging van scholen , waarbij wij als Zeewinde nog aantal maanden hun oude school gebouw hebben gebruikt namelijk de Driehoek ,  nou voor zover ik weet was daar al in de toilet gebouwen gekalkt , we vechten het uit met het schoolvoetbal , wetende dat deze toernooien draaien om plezier en genieten maar er beetje strijd wel mag , nou wetende dat we nog steeds in de top konden eindigen was het een collectief wat ik bezig zag en de bikkel in de verdediging Bart de meer dan terechte 0-1 binnen schoot , daar de wedstrijden maar 10 minuten duurde , ga je op zeker als trainer want verliezen tegen Rockanje Noord dat nooit.  En dat gebeurde ook niet want de uitrap van Jordy was een bijna goal direct uit eigen goal maar daar stond Sem en ik hoop Sem dat je voetbal echt leuk gaat vinden want een welkome aanvulling zou je zeker zijn en de 0-2 lag in het welbekende drenkeling goal. Deze wedstrijd waren we trouwens oppermachtig met 2 schoten op de goal en 5 schoten naast de goal , waar Rockanje Noord geen kansen tegen overzette.

Wedstrijd 4:  OBS de Bosrand JO1 – De Zeewinde 1

Wederom tegen een school uit Rockanje Noord , en nee we treden niet in herhaling , maar weer was Rockanje Zuid de baas echter resulteerde dit niet in doelpunten maar gezien het 10 minuten westrijdverloop hadden wij echt aan de winst kant moeten staan , echter zoals ze ook bij Voetbal insite zeggen iedere wedtrijd begind met 0-0 , en zo eindige deze wedstrijd dan ook.

Wedstrijd 4:  De Zeewinde 1 – De Zeewinde 2

Zonder haat gevoelens naar elkaar te hebben toch wel de wedtrijd die extra spanning op het toernooi lag , helaas waren wij gehandicapt door het moeten dragen van de jurkjes ( of te wel te grote blauwe hesjes) , dus eigenlijk stond het al 0-1 , maar goed er zat behoorlijk spanning op deze westrijd , en helaas konden wij niet ons boven de spanning uit uitvoetballen en was het het de Zeewinde 2 die helaas beter was dan ons , in de slot minuut konden wij de aansluiting scoren en dat was wel een erg speciaal moment want door een handsbal aan de Zeewinde 2 kant , ging de bal op de stip , nou wat is er dan mooier om de keeper van Rockanje JO9-1 in de goal te hebben bij de Zeewinde 2 en de Keeper van Rockanje JO9-2 bij de Zeewinde 1 , dus de pingel van Jordy op Tygo wat een strijd , wetende dat we toch zouden verliezen want het stond immers al 0-3 , nou 2 toppers met een absolute toekomst om  door te stromen , en dan kan ik zeggen als leider kom op Jordy maar dat doe ik met school voetbal even niet , dus 2 keepers tegen elkaar , en ondanks het kiezen van de goede hoek van Tygo , was de bal van Jordy te hard en te zuiver en was de eindstand 1-3 , waarop ik als leider dan ook het team Zeewinde 2 vanleider Henk Breen feliciteer.

Dit was voor ons de laatste wedstrijd en eindig met een opsomming van de spelers:

Jordy = de man met de magnetische handen, en met jou keepers kwaliteiten een pareltje voor de toekomst

Bart = de man die onheroepelijk de top gaat halen, voetballend een absolute topper

Sem = deman waarvan ik hoop dat hij gaat voetballen een absolute aanwinst voor de voetbalsport

Thijs = de kleinste van het veld maar een techniek  , Thijs ga alstublieft weer voetballen

Felix  = Helemaal nieuw in de voebal sport , maar zeker leuk meedoend , ook voor jou zou een teamsport zoals voetbal een uitdaging zijn.

Mitchel = de topscoorder in de JO9-2 met 34 goals , vandaag 1 keer trefzeker en absoluut een toekomst speler voor het school voetbal en VV Rockanje.

Floris  = Nieuw op de Zeewinde , maar zoals de trainer al wist een echte voetballer , en ook voor jou een aanwinst voor de Zeewinde maar zeker voor VV Rockanje.

Joachim = Helemaal nieuw in de voetbalsport , maar absoluut een voetballer dat had in de trainingen al gezien en liet je vandaag wederom zien.

Mick = ………… een boek te veel , Mick heel snel lid worden wat een klasse en voetbal capaciteit heb jij.

Jurrian = ook onbekend met voetbal sport , maar zo makkelijk medoent , en zo sober en overduidelijk voetballend , ik hoop dat het school voetbal ook jou warm heeft gemaakt voor de voetbal sport.

 

Na afloop hebben we met zijn allen nog heerlijk afgesloten met patat en frikandel / kroket.

Uiteindelijk werden we 4e dit toernooi , en kan ik alleen maar zeggen dat ik genoten heb van jullie zowel vandaag als bij de 2 trainingen vooraf , en zeg ik jullie toe dat ik mij volgend seizoen wederom voor 200% ga inzetten om een waanzinnig school voetbal toernooi neer te zetten. De uiteindelijke winaars werden Sint Leonardusschool bij de Jongens in een direct finale tegen de Zeewinde 3 , en in de meisjespoule Meester Ewout en Het Overbos 1

 

Rest mij iedereen die maar enig steentje heeft bijgedragen ( Namen teveel ) daarom op deze manier super te bedanken voor hun hulp en aanwezigheid , ik heb zowel 27 maart als vandaag 10 april met heel plezier gedaan , en hoop dan ook van harte dat dit volgend leerjaar een vervolg gaat krijgen waarbij ik mij zeker weer als organisatie beschikbaar stel , en uiteraard het Sportcomplex van VV Rockanje bij deze reeds toegezegt is voor weer een 2 schitterende dag schoolvoetbal.

Allemaal bedankt , het was al de uren van organisatie en werk meer dan waard.

Met sportieve groet

Peter Naaktgeboren

Leider / Trainer De Zeewinde 1

Hoofdorganisatie Schoolvoebal 2019.

Pagina terug
Subsponsors:
« »
Webshop voor leden:
Volgende wedstrijd:
 
15 juni 2019

 Rockanje Ve - MVV`27 Ve  3-0

Rockanje Ve alsnog kampioen
Sponsor van de week:
« »
Wedstrijdbal gesponsord door:
« »

Balsponsoren 2018- 2019:  Aqua Techniek B.V.  Slijterij en Wijnhandel Baldé  Handelskwekerij Beukelman  Caravanbedrijf De Duinwei   De Meidoorn "Paviljoen Restaurant"   Herenkapsalon Hans Waardenburg  Parfumerie La Bourse Plus Slingerland   Toscana Bloemsierkunst  Kees de Slager, bezorgservice voor kip & vlees  Haarstudio Essentials  Repro Voorne, uw lokale print- en kopieerprovider  Rosch Project ServicesKlaverjasvereniging