O23 seizoen 2018-2019

Bedankt!

The day after. Zondag 17 juni 2018, vaderdag. De dag na de finalewedstrijd tussen Vierpolders en Rockanje om een plaats in de 3e klasse. Ik heb een spreekwoordelijke en dus figuurlijke kater. Mijn gewaardeerde collega Paul Bestebreur heeft waarschijnlijk een letterlijke kater van het feestgedruis in en rond Vierpolders tot in de late uurtjes. Vierpolders heeft een zeer terechte overwinning op ons behaald waar niets op af te dingen valt.

Het seizoen is voorbij. Evenals vorig seizoen een heel lang seizoen. Vorige seizoen eindigde, na de gemiste kans op promotie in de nacompetitie, alsnog in euforie. Er was 1 extra plaats in de derde klasse ontstaan. De KNVB had in al haar wijsheid besloten dat er eind juni 2017 gestreden moest worden in toernooivorm op het complex van VDL om deze ene extra plek in de derde klasse. Uiteindelijk via strafschoppen wisten wij alsnog te promoveren.

Met zijn allen keken wij vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen in de aantrekkelijke en sterke 3e klasse D. Het liep allemaal anders dan verwacht. Zonder inhoudelijk terug te blikken, kunnen we stellen dat het een seizoen was met heel veel teleurstellingen. Het seizoen begon met een diep trieste gebeurtenis. Ons zeer gewaardeerde lid Kors Molengraaf overleed plotseling. Promotie of degradatie is dan ineens totaal onbelangrijk.

Hoogtepunten waren er nauwelijks. Persoonlijk vond ik het bijzonder en heb ik ervan genoten dat een kleine dorpsclub als Rockanje het voor elkaar heeft gekregen om met de gehele selectie naar de Algarve/Portugal op trainingskamp te gaan. Sportief gezien was het met name de eerste seizoenshelft dramatisch. Dertien wedstrijden gespeeld en 5 punten vergaard. Rockanje was degradant nummer 1. Vriend en vijand ging ervan uit dat Rockanje in het seizoen 2018/2019 weer in de 4e klasse zou acteren.

De tweede seizoenshelft zijn we anders gaan spelen en spelers met continudiensten probeerde waar het kon op de zaterdagen wat uurtjes te snipperen. Spelers van het 2e elftal stelde zich beschikbaar. Er kwam een kentering. Ploegen als NSVV, Binnenmaas en RHS waren te sterk. Echter van alle ploegen daaronder was het mogelijk voor ons om punten te sprokkelen. In de winterstop had ik ons als doel gesteld om in totaal 21 punten te behalen waarmee ik had voorspeld dat wij ons direct veilig hadden kunnen spelen. We hebben er uiteindelijk 14 kunnen toevoegen in de tweede seizoenshelft waardoor we op 19 punten zijn gekomen. De als doel gestelde 21 punten had inderdaad de gewenste veilige plek betekend.

Uiteindelijk de finale behaald van de nacompetitie. Er waren 4 spelers van het 1e en vier spelers van het 2e op de laatste training voor de alles bepalende wedstrijd tegen Vierpolders. Dit was kenmerkend en uiteindelijk dus bepalend voor dit seizoen.

Door vakanties en het late tijdstip van de afloop van het seizoen wil ik via deze weg het bestuur, de supporters, technische staf en iedereen die de vv Rockanje een warm hart toedraagt hartelijk danken voor de samenwerking en het vertrouwen. Helaas heb ik de ambities (stabiele 3e klasser) van de club niet waar kunnen maken. Ik wens mijn opvolger en collega Harry Rusken heel veel succes en met name plezier.

Hans de Heer

Reactie op "Bedankt!":
Velden met (*) zijn verplicht.

:

zaterdag 17 november 2018

Rockanje 1 - DVV'09 1

aanvang: 14:30u
scheidsrechter: J.M.J. Muller
~~~
  Rockanje 2 - Botlek 3
aanvang 12:00u
~~~
 Rockanje VR1 - Pernis VR1
aanvang 14:30u

Balsponsoren 2018- 2019:  Aqua Techniek B.V.  Slijterij en Wijnhandel Baldé  Handelskwekerij Beukelman  Caravanbedrijf De Duinwei   De Meidoorn "Paviljoen Restaurant"   Herenkapsalon Hans Waardenburg  Parfumerie La Bourse Plus Slingerland   Toscana Bloemsierkunst  Kees de Slager, bezorgservice voor kip & vlees  Haarstudio Essentials  Repro Voorne, uw lokale print- en kopieerprovider  Rosch Project ServicesKlaverjasvereniging