0904.JPG

Eigenlijk was het veld al klaar. Maar er werd toen besloten om er toch nog extra drainage bij te leggen
Het huidige complex Drenkeling is bijna klaar.

Het jaar 1984

Dit was het seizoen waarin Rockanje een topjaar beleefde, 31 maart van dat jaar promoveerde zat. 1 een week later zon. 1 .Dat wilde niet zeggen dat het seizoen erop zat .Er kon nog veel meer behaald worden . Zon 1 werd  op 15 april kampioen via een 1-2 overwinning bij en tegen Schiedamse Boys 371 Rockanje supporters waren hierbij aanwezig (officiële telling van de A.V.). Zat 1 zat nog in een spannende eindfase ,de stand op 21 april was Rockanje 19-28 en Hermandad 19- 26 , 1 puntje was voldoende om kampioen te zijn (een overwinning betekende toen 2 punten )Eerst kon A1 met een overwinning bij PFC  het kampioenschap binnenhalen .  helaas ze kwamen niet verder dan 2-2 ..Toen was het de beurt aan zat.1  , een spannende uitwedstrijd bij Melissant , tot de 93e min. leek het kampioenschap binnen . In die minuut konden de al aanwezige bloemen snel weer worden opgeborgen .Melissant won in blessuretijd en Hermandad maakte geen fout . Dit betekende een beslissingswedstrijd . 5 mei werd Rockanje – Hermandad gespeeld ,Hermandad won dus mocht zich kampioen noemen. Het leek er allemaal op te zitten . 12 mei werd bij Rozenburg tegen Botlek gespeeld ,eigenlijk een wedstrijd zonder enig belang maar er was nog een miniem kansje . Rockanje won de wedstrijd tegen Botlek en kon in de wachtkamer . Uiteindelijk werd de wedstrijd Haaften Alexandria van belang , deze beslissingswedstrijd werd in Schoonhoven gespeeld alleen een overwinning van Haaften zou tellen maar Alexandria was zwaar favoriet , uiteindelijk won Haaften en werd de als onbelangrijk bestempelde wedstrijd tegen Botlek van belang , Rockanje werd op 22 mei KNVB -er . Alle uitgestelde feestjes konden ineens op die bewuste dinsdagavond worden ingehaald . 1984 was ook het jaar dat ,, Wist u dat ,,10 jaar bestond . Er werd een damestoernooi georganiseerd  met 16 deelnemende teams , Rockanje werd uiteindelijk winnaar . Ook was er het traditionele pinkstertoernooi waarbij een elftal van Flakkee het presteerde om 25 meter bier weg te werken. en  Het waren de glorie tijden van het amateurvoetbal. Rockanje had bijv. op 1 juli 1984   522 leden . Het speelde met 15 senior elftallen competitie , er waren 3 zaalvoetbal teams actief. Verder 2 A , 3 B en 3 C  teams. Niet te vergeten 2 damesteams ,ook waren er nog  3D , 2 E en 2 F teams.  Als je de strandjutter van die jaargang doorspit  kom je er achter dat Rockanje in dat jaar met 35 teams deelnam aan de competitie Een record wat nooit meer gebroken is en waarschijnlijk ook niet zal worden. Ons weekblad was wekelijks goed gevuld . Hoe kwam dit ? Elk seniorelftal leverde keurig netjes ieder week zijn verslag in , daarbij kwamen minimaal nog 10 verslagen vanuit de jeugd en dames afd. En niet te vergeten onze algemeen voorzitter Jan t Mannetje , deze leverde onder verschillende namen zijn copy aan. Een kleine opsomming  A.V. , J.’t M.,  S  , De D. , Journalist , Cijferaar ,Pluimelotje , Guinnes , de strandjutter.  . 1984 was het jaar dat beide afdelingen een andere wedstrijd secretaris kregen , Jaap van Maanen nam het over van Gaab Febus en Wies Poldervaart van Dik Snoeij. Veld 2 kreeg dug outs uitvoering A. Snoeij en A. van Vliet , financieel was het voor v.v. Rockanje een topjaar niet alleen was er een prima omzet doordat beide 1e elftallen het uitstekend deden ,ook was er Piet Schoons gravelcompetitie waar wekelijks ruim 40 spelers aan deel namen. In dat jaar kreeg de penningmeester ook de BTW terug die betaald was voor de kantine (inspanning van Jaap van Maanen ) 26 oktober 1984 bestond de klaverjas afd. 15 jaar . 1984 was ook het jaar dat de verlichting op veld 5 geplaatst werd ,hiermee het veld bedoeld wat achter het huidige veld 3 ligt. Door de vele elftallen waren er  ook toen problemen met een tekort aan scheidsrechters ,een SOC cursus die op Drenkeling gehouden werd leverde 25!!  aanmeldingen op ,ze slaagden allemaal en mochten tijdens het jaarlijkse schoolvoetbal hun kunsten tonen , sommigen hadden het hiermee gelijk wel gezien maar het merendeel heeft jaren z,n wedstrijdjes gefloten.

Dinsdag 13 juni 2019
 Rozenburg 3 - Rockanje 3
Aanvang 20:00u

Zaterdag 15 juni 2019