0105.JPG

Rockanje is een club die is opgericht in 1930. Het is een club met een rijke historie die gelukkig bewaard is gebleven.
Wij willen u via deze pagina een kijkje geven in deze zeer rijke historie.Heeft u thuis of weet u iemand die nog foto's of mooie verhalen heeft dan willen wij deze uiteraard graag hebben.

De oprichting (27 NOV 1930)

De oprichting
In november 1930 ontstond na velerlei wederwaardigheden net initiatief om in de bond te gaan spelen. Dat men zích voor en ook nog nà die tijd grote opofferingen moest getroosten, is heel zeker. Er was weinig geld, ieder was àrm. Onder het hoofdstuk `Anecdotes en voorvallen` vindt u nog wel iets uit `die goeie ouwe tijd`. Na een oproep in de `krant van Overbeeke` kwamen op 28 november1930 twaalf voetballers bijeen. Zij richtten toen "Rockanje" op. Andries Poldervaart werd voorzitter, Wout van Boxtel secretaris en Teun Briggeman penningmeester. De mede-oprichiers waren: Jan Rietdijk, Anrras Manintveld, Leen Plooster, Jan poldervaart, Siem Heijndijk, Bas Rietdiik, Klaas Rietdijk, Wim Boogert en Jan Snoeij.

zaterdag 15 december 2018

Rockanje 1  - OFB 1
aanvang 14:30u

~~~